Kroz muzičko takmičenje Zvezde Granda su prošli mnogi takmičari kroz sve ove sezone, bilo da se radi o pjevačima ili pjevačicama. Mnogi od njih su nakon svega uspjeli da naprave velike karijere kao na primjer Darko Lazić, Milica Todorović, Aleksandra Prijović, ali većina nije napravila skoro ništa ili veoma malo. Ipak, bilo je dosta i onih koji su zaista obećavali, za koje se smatralo da će napraviti velike karijere, ali im se s vremenom izgubio svaki trag. Jedan od njih je svakako i Dušan Svilar, koji je pobijedio u Zvezdama Granda 2007. godine, da bi se samo nakon nekoliko mjeseci bio povukao sa muzičke javne scene.

On je često u nekim svojim istupima u medijima isticao da se gnušao od silnih skandala koji postoje na estradi, te da ga je to navelo da se kasnije oproba u drugoj profesiji: ” Ne razumijem potrebu čitalaca da ih zanima nečiji privatni život do detalja, a ne prihvatam da ja kao neko koga vole da slušaju kako pjeva moram da pričam o svom privatnom životu i onome što radim kada se kamere ugase” – izjavio je svojevremeno pjevač koji je potom postao glumac. On je nakon toga dobio angažman u Pozorištu na Terazijama, a tu je igrao glavnu ulogu u komadu ”Fantom iz opere”.

Svilar je zaista dobro odigrao tu svoju ulogu te je z nju dobio sjajne kritike, a to mu je mnogo značilo, jer ima namjeru da se tim poslom bavi i u nastavku svoje karijere. On se vratio i muzici nakon glumačkog iskustva, ali sada na sasvim drugačiji način, svojim tempom, koji mu odgovara. Sada živi miran i dosta povučen život, te povremeno ima i neke nastupe, a zna često da gostuje i u nekim muzičkim emisijama, a kada je estrada u pitanju, ona ga i dalje ne zanima.