Mihail Labkovski je danas  za mnoge jedan od najpoznatijih svjetskih psihologa, a njegove savjete koji su često veoma cinični i brutalni su veoma popularni u Srbiji. On spada u red najskupljih psihologa u Europi, a neke njegove metode su veoma cijenjene, a njegovi klipovi na društvenim mrežama uvijek imaju više miliona pregleda. On je poznat po svojim izjavama da žena koja želi da se uda ne smije da se druži sa oženjenim muškarcima, te da je žena za muškarca samo prazan prostor. Rekao je i da zdrava osoba nema želju da se uda, a otkrio je i ženama šta da rade ako imaju neke probleme sa svojim svekrvama, te šta da rade kada njihov muž insistira na seksu kada njima nije do toga

Mihail je pored toga što je uspješan psiholog, ujedno i advokat, kao i pisac, a prema nekim podacima zarađuje oko 130 miliona rubalja na godinu. Diplomirao je na pedagoškom fakultetu u Moskvi a dugi niz godina je bio i voditelj jednog od najpoznatijih radijskih programa u Rusiji da bi nakon toga sa tim poslom prešao i na televiziju. Trenutno najviše radi kao bračni savjetnik, po pitanjima razvoda, bračnih ugovora, zatim zajedničke imovine, kao i uz sva pitanja koja su vezana za djecu.

Veoma često on zna da bude ciničan u nekim svojim izjavama, posebno kada savjetuje žeen koje su mišljenja da nikada neće doživjeti pravu sreću. On i kod roditeljstva često savjetuje da roditelji prvo moraju da mnoge stvari poslože u svojim glavama, da bi uopšte mogli da pomognu svome djetetu i da ga vaspitaju. Pa su tako neke od njegovih čuvenih izreka: “Ako čovjek drugom čovjeku zamjenjuje cijeli svijet, to znači da on sopstveni svijet nema” i “Zdravi ljudi uvijek biraju u korist sebi, a neurotičari – odnos na štetu sebi, u tome je glavna razlika”.