Poznato je da od devedesetih godina prošloga vijeka, pa sve do danas, postoje velike međunacionalne tenzije na ovim našim prostorima, i čini se da se na tom planu, od ratova devedesetih pa do danas, malo šta promijenilo po tom pitanju, te da situacije znaju nekada biti i na ivici sukoba, a sve je to rezultat politike nacionalističkih političara, koji sa tom svojom nacionalnom politikom stvaraju još veći razdor među građanima u regiji i na taj način održavaju sebe na vlasti. Sve to veoma loše utiče i na druge aspekte života, finansijske, ekonomske, pa tako često imamo tih problema i na estradi, ali dese  se i neke lijepe priče kao što je ova.

Tako je poznati pjevač Nikola Rokvić ovih dana imao svoj nastup u Zagrebu, a tu mu se desila jedna stvarno nesvakidašnja situacija koja je oduševila i samoga pjevača. Zatečen sa onime što mu se desilo, ali i oduševljen sa gestom čovjeka kojega je prvi puta vidio i koji ima veliko srce, Nikola je podijelio cijelu priču sa svojim pratiocima na društvenim mrežama:

“Sinoć sam pjevao u Zagrebu… Prilazi mi domaćin: ‘Nikola, znam da se baviš humanitarnim radom, mogu li da ti dam novac da pomogneš nekom djetetu u Srbiji?’, i pruža mi 600 eura! ČOVJEK!”, napisao je Nikola Rokvić. Veoma brzo su se nakon Nikoline objave počeli i javljati njegovi pratioci, a pozitivni komentari su se samo redali jedan za drugim: “Jako lijepo, ima još dobrih ljudi”, “Em gospodin, em čovjek”, “Svaka čast za gospodina”, neki su od kometara oduševljenih tviteraša.